TEHTÄVÄ

Valmistakaa yhdessä saaristolaisherkkuja ohjeiden mukaan!




Etikkakurkut

50 kpl tasakokoisia avomaankurkkuja
tillinkukintoja
mustaviinimarjan lehtiä
pala piparjuurta
liemi:
0,5 l etikkaa
4 l vettä
2 dl suolaa
0,5 rkl valkopippuria
1 rkl sinapinsiemeniä

Liota kurkkuja kylmässä vedessä vuorokausi. Lado kurkut purkkeihin vuorotellen
tillinkukintojen, piparjuurilastujen ja viinimarjan lehtien kanssa. Sekoita liemiainekset ja kaada
liemi kurkkujen päälle. Säilytä viileässä. Kurkut ovat valmiita muutaman viikon päästä.




Marinoidut silakkarullat

1 kg silakoita tai 600g silakkafileitä
2 tl suolaa
2 sipulia
pieni porkkana
10 mustapippuria
2 laakerinlehteä
liemi:
1,5 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
3/4 dl sokeria
1 rkl voita

Perkaa ja fileoi silakat. Ripottele silakoille suolaa ja kääri ne rullalle. Leikkaa sipulit ja
porkkana ohuiksi viipaleiksi. Lado silakkarullat, sipuli- ja porkkanaviipaleet kerroksittain
purkkeihin. Lisää pippuri ja laakerinlehdet. Sekoita liemiainekset ja keitä lientä kunnes sokeri
sulaa. Kaada kuuma, ei kiehuva liemi silakoiden päälle. Jäähdytä ja peitä jäähtyneenä. Silakat
ovat valmiita kahden vuorokauden kuluttua.

Palaa takaisin