Ohjeita käyttäjälle

 

Hyvä tietää Loistosta

 

Mitä?

Tietoa saariston luonnosta, historiasta, perinteestä ja nykypäivästä. Pääpaino on Askaisten. Kustavin, Merimaskun, Rymättylän, Taivassalon ja Velkuan kunnissa.

Kenelle?

"Seikkailu saaristossa" johdattaa kävijän neljälle interaktiiviselle koululaispolulle, jotka on suunniteltu ja toteutettu ensisijaisesti koululaisten ja opettajien apuvälineeksi. "Tietopankki" sisältää artikkeleita ja linkkejä isompien koululaisten ja aikuisten käyttöön.

Tekniikka

Loiston koululaispolut ovat visuaalisia. Tarvitset koneeseesi Netscape Navigator 3 tai vastaavan ohjelman.

 

Navigointi

Koululaispolut:

Polkujen varrella olevat tekstilinkit avaavat Java script -ohjelmalla ruudullisen lisätietoa. Kuvalinkeistä aukeaa kuva tai tekstiä tai molempia. Linkit huomaat, kun hiirellä liikutettava nuoli muuttuu sormeksi. Kaikki kuvalinkit eivät toimi kaikissa ohjelmissa, joten ruudun alareunassa on silloin varmuuden vuoksi vastaavat linkit teksteinä.

Loistossa käytetään joskus sanaa "kosketa". Se tarkoittaa silloin samaa kuin klikkaaminen eli napsauttaminen.

Hitailla modeemeilla kestää varsinkin kunkin koulaispolun ensimmäisen ruudun avautuminen melko kauan. Opettajan kannattaa siksi ladata nämä ruudut valmiiksi ennen oppitunnin alkua.

 

Näillä napeilla voit liikkua eteenpäin

Tämä ikoni tuo sinut polkujen alkuun

Tämän merkin takana ovat kullakin polulla käytetyt lähteet.

 

Tietopankki:

Tämä ikoni vie sinut tietopankin alkuun

Näillä voit taas liikkua tietopankin sisällä.

 

Palaute

Koululaispoluilla on interaktiolomakkeita, joita palauttamalla voi itse olla mukana Loiston täydentämisessä. Voit myös antaa palautetta sähköpostitse Saariston kulttuuri- ja tietoyhteiskuntahankkeen projektisihteerille, hannanur@wakkanet.fi.